5 lutego 2020
W dniu 29 stycznia w Naszym Domu przeprowadziliśmy warsztaty kulinarne z udziałem naszego dietetyka Pani Karoliny Gorzkiewicz. Postanowiliśmy w środku kalendarzowej zimy przypomnieć trochę smaków i zapachów lata. Wspólnie z mieszkańcami przygotowaliśmy bio koktajle na bazie bogatych w kwasy omega 3 i błonnik pokarmowy mlek roślinnych. Królowały mleko migdałowe z fantastycznym aromatem słodkich migdałów, mleko owsiane z zapachem orzechów, a także mleko sojowe i ryżowe z aromatem wanilii.Nasze koktajle pachniały latem dzięki truskawkom, świeżej mięcie i brzoskwiniom. Nasi mieszkańcy zadowoleni, kubki smakowe oszalały ze szczęścia… zwłaszcza, że nasze smakowitości były całkowicie bez dodatku cukru i innych substancji dodatkowych takich jak wzmacniacze smaku, zapachu czy barwy.